By Death Geri Döndü ...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

By Death Geri Döndü ...

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Faruk
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimePtsi Ara. 13, 2010 10:41 pm tarafından admin

» Portal [YENİ] İNDİR
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeÇarş. Nis. 07, 2010 3:01 pm tarafından wherestherabbbit

» Gİzlİden Web Cam AÇma Bu Kadar Kolay OlmamiŞti
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeSalı Ara. 08, 2009 5:24 pm tarafından 4EsqalL

» Turkojan 4 Çıktı. Rekora Ulaşıyor....
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeSalı Ara. 08, 2009 5:24 pm tarafından 4EsqalL

» msn şifresini öğrenmek
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeSalı Ara. 08, 2009 5:20 pm tarafından 4EsqalL

» programsız yer tespit etmek
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeSalı Ara. 08, 2009 5:19 pm tarafından 4EsqalL

» truva atı(trojan) yapmak
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeSalı Ara. 08, 2009 3:36 pm tarafından 4EsqalL

» Varmısın Yokmusun Türkçe Flash Oyun ve Çöp Adam Dövüşleri
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimeÇarş. Mart 04, 2009 3:27 pm tarafından serap

» Windows xp Sp2 Professional Teklink
Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimePaz Şub. 08, 2009 5:31 pm tarafından piskomrt

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim

Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı

YazarMesaj
d@bbe
deneme mod
deneme mod

Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Empty
MesajKonu: Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı   Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı Icon_minitimePerş. Haz. 05, 2008 3:46 pm

Devr-i Saadet'te bir Yahûdi, bir Müslüman'a iftira ederek Peygamberimiz'e şikâyette bulundu:
-Bu adam benim devemi çaldı. Bu deve benimdir, işte şahidlerim, diyerek iki de münâfıklardan yalancı şahid gösterdi.
Gerekli inceleme yapıldı, durum Müslüman'ın aleyhine tecelli ederek devenin Yahûdi'nin olduğuna hükmolundu ve deve Müslüman'dan alınarak Yahûdi'ye teslim edildi.

Bununla kalsa iyi. Hırsızlık yaptığı için o Müslüman'ın ayrıca eli de kesilecekti. İslâm'ın hükümlerini bilen o sahabî ellerini açarak:
-Ya Rabbi! Sen her şeyi bilensin, görüyorsun ki Yahûdi yalancı şahidler göstererek devemi aldı. Şimdi de elim kesilecek. Her gece okuduğum Salavat-ı Şerife'nin yüzü suyu hürmetine sen beni bu belâdan kurtar! Şu anda beni kurtaracak hiçbir merci yok, diyerek Allah'a hulûs-i kalb ile yalvardı.

Daha Huzur-u Saadet'ten ayrılmadan deveye Cenab-ı Allah lisan ihsan etti, deve konuşmaya ve hakikatı olduğu gibi söylemeye başladı:
-Ya Resûlellah! Ben bu Yahûdi'nin değil Müslüman'ın malıyım. Beni sahibime iade et ki, adalet tecelli etsin, diyerek sahibinin huzuruna varıp diz çöktü.

İnsana konuşma hassasını veren Allah değil mi? Neye kadir değil ki, bir Yahûdi'nin karşısında bir Müslüman'ı küçük düşürmekten korudu ve deveye lisan bahşetti. Deve sahibine verildikten sonra Cenab-ı Peygamber Efendimiz, orada bulunanlar da bilsin diye bu Müslüman'a ne ile bu dereceye eriştiğini sordu. O sahabî de:
-Ya Resûlellah! Ben her gece sana 10 defa salavat okumadan yatmam! Burada da o salavatın yüzü suyu hürmetine Allah'tan yardım diledim. Allah Celle Celalühü hamdolsun ki benim yüzümü kara çıkarmadı, dedi.
Bunun üzerine Efendimiz (s.a.s):
-Ne mutlu sana, salavat hürmetine dünyada elin kesilmekten kurtulduğun gibi, ahirette de cehennem azabından kurtulacaksın, buyurdular.

Orada bulunan münâfıkların çoğu îmanlarını yenilediler, kalblerini temizlediler, mü'minlerin ise bir kat daha îmanı ziyadeleşti...

Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-