Evet arkadaslar bu calismada bir insani cok basit 2-3 basamakta nasil bir marsliya cevirebilecegimizi gorecegiz. Oncelikle resminizi aciyoruz (Kimse alinganlik gostermesin diye Mustafa Topaloglunu sectim )
1- Filter>Liquify (Shift+Ctrl+X) e giriyoruz ve resimde kirmizi halkayla gosterdigim gibi Bloat Tool secili iken, sekildeki firca oraninda bir fircayla yuzu sisiriyoruz.
2- Yine halka icine altigim Pucker Tool ile firca boyutuni degismeden sahsin dudaginin altina biraz uyguluyoruz.
3- Ardindan yine Pucker Tool ile yalniz fircanin boyutunu kuculterek biraz da kulaklara uyguluyoruz.
4- Simdide burun ile dudak arasindaki yere az bir miktarda uyguluyoruz.
5- Bloat Toolu seciyoruz ve firca boyutunu resimdeki oranda yapip goz bebegine uyguluyoruz.
6- Evet resmimiz hazir. Simdi geldi rengini degistirmeye, en basit yontemle sahsin tenini seciyoruz ve Image>Adjustments>Hue/Saturation (Ctrl+U) yapiyoruz ve asagidaki resimdeki gibi Hue degerini 50 yapiyoruz ve resmimiz hazir.
Ben resim kalitesiz oldugundan blending ayarlariyla oynadim. Kaliteli resimlerde ve yuksek pixelli resimlerde cok daha guzel sonuclar elde edeceginizden emin olabilirsiniz. Umarim anlasilir olabilmisimdir.